3 idézet azoktól, akik aztán 1 éven belül felmondtak

2018. március 07. 16:00 - Haffner Péter

fiatalon_kiegve_jpg_1228_600.jpg

Utólag, és persze más helyett mindig nagyon könnyű okosnak lenni. Azt viszont néha észre sem vesszük, amikor nekünk kellene munkahelyet váltani. Összeszorított fogakkal, vagy éppen az unalomtól bódultan igyekszünk túlélni a napot.

Ez a 3 idézet segít Neked felismerni, hogy nem jó helyen dolgozol. Anna, Zsófi és Bence példája felhívhatja a figyelmed, hogy nem hiába gondolkodsz Te is a váltáson.

Anna, 28 éves, kereskedelmi asszisztens

„Egy héten legalább háromszor kell tovább bent maradnom. Persze nem csak azért, mert szimplán sok a munka, hanem mert a főnököm egyszerűen elérhetetlen. Mindig van valami dolga. Ha meg nagy nehezen tudunk egyeztetni, akkor csak a kapkodás, meg a tűzoltás megy.

A munkámat azért szerettem meg, mert sok partnerrel találkozhattam és mindig kellett valamit intézni. Izgalmasnak láttam az egészet sok kihívással. Ma viszont azt érzem, hogy csak dől rám a sok feladat és nem kapok semmilyen segítséget. Ráadásul az ígért fizetésemelés töredékét kaptam csak meg.”

Zsófi, 34 éves, online marketing projektvezető

„Évek alatt küzdöttem fel magam a ranglétrán, már nem az első önálló és nagy projektemet viszem a cégnél. Egyre jobban idegesít, hogy nem úgy mennek a dolgok nálunk, ahogy kellene. Igyekszem javaslatokkal előállni, hogyan tudnánk változtatni a folyamatokon, mert így csak egyre elégedetlenebbek az ügyfelek. De a főnökeim nem igazán foglalkoznak az ötleteimmel.

Nálunk a havi bér mellé jár projekt prémium, ez a fizetésünk jelentős része. Az utóbbi években össze-vissza variálták a rendszert. Mindig úgy érzem, hogy úgy alakítanak rajta, hogy ők jöjjenek ki jól belőle. Régebben éreztem az anyagi megbecsülést, ma viszont inkább úgy érzem, hogy kihasználnak. Nem becsülik meg eléggé a tapasztalatomat és a hozzáértésemet.”

hackyourself-szamit-a-teljesitmeny-1228-600.jpg

Bence, 36 éves, fejlesztő

„Mostanában nagyon sok az üres járat. Több időm marad a netezésre, mint egy évvel ezelőtt. Egy nagy projekten dolgozok most már két éve. Tudom, hogy mit kell csinálni, jól is csinálom, de egyre unalmasabbnak tartom. Nem kapok újabb feladatokat, projekteket, pedig már többször beszéltem erről a főnökömmel.

És céges szinten is azt látom, hogy nincs stratégia és nincsenek konkrét tervek. Csak a hitegetés meg a mesedélután megy. Ellavírozgatunk a megszokott ügyfelek között, de kevés az új ötlet, az újítás. Kicsit azt érzem, hogy a tulajdonosunknak van egy szépen tejelő cége, de már nem nagyon izgatja, hogyan tud megújulni.”

Rajtad múlik

Fontos, hogy észrevedd, ha nem jó helyen vagy. Ha negatív emberek vesznek körül, ha nincsenek célok, tervek előtted, ha nem tudsz fejlődni, és ha csak kihasználnak.

Munkahelyet váltani sohasem egyszerű. Sokáig csak magyarázkodunk, kifogást keresünk, hibáztatunk. Sok mindentől félünk. Máshol jobb lesz? Elég vagyok egy normális álláshoz? Hol lenne az én igazi helyem?

Egyedül Te tudsz változtatni, és fontos felismerned azt is, hogyha a saját alacsony önbecsülésed az oka annak, hogy nem tudsz kiteljesedni egy munkahelyen, vagy nem tudsz és nem mersz váltani. Foglalkozz az önfejlesztéseddel legalább annyit, mint amennyi időt magyarázkodással és panaszkodással töltesz! Nincs ennél jobb befektetés, hidd el!

A blogon további cikkeket találsz a témában. Keress minket, segítünk az előrelépésben!

 

komment
süti beállítások módosítása