3 idézet azoktól, akik aztán 1 év múlva szakítottak

2018. június 21. 13:05 - Haffner Péter

hackyourself-3-idezet-azoktol-akik-aztan-1-ev-mulva-szakitottak-928-628-jpg.jpg

Napi pörgés, rohanás. Érzed, hogy valami nem stimmel veletek, de nem foglalkozol vele. Majd megoldódik. Majd rendbe jövünk. Ha tesztek érte, persze rendeződhetnek a párkapcsolati gondok, de a javulás sokszor csak ideig-óráig tart. De miért?

Mert vannak olyan dolgok, amiket a szerelem lángolása hónapokig, vagy akár évekig homályban tart. De ezek ott szunnyadnak a felszín alatt, aztán a rózsaszín köd múlásával előtörnek. Értékrendbeli eltérések, személyiség ütközések ezek.

Most három olyan idézet segíthet Neked ezeket észrevenni, amelyeket olyan fiatalok fogalmaztak meg, akik aztán 1-2 éven belül végleg szakítottak egymással. Lássuk!

Timi – 28 éves

„4 éve vagyunk együtt. Elég támogató, odaadó típus vagyok. Mindenben segítem Andrist, amiben csak tudom. Mellette állok a karrier építésnél és támogatom a sportban is. Én nem vagyok az a karrierista típus, de azért szeretem hasznosnak érezni magam a munkában és a hobbi területeken is.

Már nem először érzem azt, hogy gátol, visszafog engem. Múlt nyáron fogalmazódott meg bennem, hogy szívesen foglalkoznék fotózással. Ki is néztem egy jó alapozó képzést, de ő butaságnak tartotta. Drága hobbi szerinte. Aztán munkahely váltáson kezdtem gondolkodni, de erre is csak azt mondta, hogy jobb a biztos hely.

Egy hónapja pedig elkezdtem fa ékszerdobozokat díszíteni kézzel. Annyira jól érzem magam benne, hogy munka után néha az egész este elmegy ezzel. Szerintem középtávon még fel is mondanék, és ebből élnék. De Andris szerint ez kockázatos, meg egyébként is sokan foglalkoznak már ilyesmivel. Megint azt érzem, hogy csak visszafog. Mintha nem is lenne fontos neki, hogy én is megtaláljam a helyem.”

hackyourself-sajat-ut2-sad-woman-jpg-928-600.jpg

Tamás – 34 éves

„1 éve vagyunk együtt Szandrával. Óriási, lángoló szerelemmel indultunk. Előtte mindkettőnknek évekig nem volt komolyabb és hosszabb kapcsolata. Én villanyszerelőként dolgozom, imádom a szakmám. Már kisebb koromban is mindent bütyköltem, igazi ezermester vagyok.

A kapcsolat elején csak néha említette, de mostanában egyre többször kerül szóba, hogy miért nem csinálok meg egy egyetemet. Már lassan úgy érzem, hogy ez a legfontosabb neki. Én többször mondtam neki, hogy én inkább ilyen „mackó nadrágban szerelős fickó” vagyok, így érzem magam jól. És még jól is keresek vele. De szerinte az egyetem a státusz, illetve a fizetés miatt is nagyon fontos lenne.”

Ildikó – 32 éves

„7 éve vagyunk együtt Norbival. Sok mindenen átmentünk már. Mindig számíthattunk egymásra. 2 éve házasodtunk össze és akkor abban maradtunk, hogy egyelőre a gyerek kérdés még nem téma.

Én azonban most már beszélnék a családalapításról, de Norbi mindig tereli a témát. Vagy ha beszélünk róla, akkor úgy érzem, hogy nyugtatgat engem, de kényszernek érezné, ha most belevágnánk.

Én nagyon szeretek a gyerekekkel lenni. Viszont rajta azt látom, például amikor a barátainknál vagyunk, hogy csak 10 percre van szívesen a gyerkőcökkel, utána inkább menekül a helyzetből. Nekem két tesóm is van, fontos számomra a család. Norbi viszont egyre többet beszél arról, hogy csak a társadalmi nyomás miatt ő bizony nem fog gyereket vállalni.”

Ha problémát érzel a párkapcsolatodban, arról mindenképpen beszélnetek kell. Lehetséges, hogy találtok megoldást, mert csak a másik problémájának megértése és egy kis alkalmazkodás szükséges. Ha viszont alapvető értékrendbeli eltérések vannak nálatok, az annál jobb, minél előbb kiderül.

komment
süti beállítások módosítása