3 idézet azoktól, akik aztán 1 év múlva szakítottak

2018. június 21. 13:05 - Haffner Péter

hackyourself-3-idezet-azoktol-akik-aztan-1-ev-mulva-szakitottak-928-628-jpg.jpg

Napi pörgés, rohanás. Érzed, hogy valami nem stimmel veletek, de nem foglalkozol vele. Majd megoldódik. Majd rendbe jövünk. Ha tesztek érte, persze rendeződhetnek a párkapcsolati gondok, de a javulás sokszor csak ideig-óráig tart. De miért?

Tovább

5 ok, amiért nem vagy motivált a munkahelyeden

2018. június 14. 13:32 - Haffner Péter

hackyourself-5-ok-amiert-nem-vagy-motivalt-a-munkahelyeden-928-600-jpg.jpg

10 emberből csak 3 érzi úgy, hogy igazán jól mennek a dolgok a munkában. A többiek vagy túlélnek, vagy egyszerűen csak biztonsági játékosként várják, hogy majd egyszer jobb lesz.

Tovább

Időzített ígéretbombák a munkahelyeken. Mire figyelj?

2018. június 04. 13:58 - Haffner Péter

hackyourself-igeretbombak-a-munkahelyeken-928-600-jpg.jpg

Új helyen kezdesz. Elindul az ígéret cunami magasabb fizetésről, menő pozícióról, céges autóról, javuló körülményekről, meg persze a lehetőségekről, a célokról, stratégiáról. Aztán telnek az évek. Az ígéret lufi pedig vagy elszáll az egyre csak szaporodó szürke felhők között, vagy egyszerűen kidurran.

Tovább

Pár kattintás a tökéletes Insta képért

2018. május 28. 16:10 - Haffner Péter

hackyourself-megfeleles-928-500-jpg.jpg

Mi folyik itt? Hétvégén a kisföldalattin utaztam. Nem szép dolog más telefonját nézni, de a nagy tömegben egy lány fölött állva most nem annyira volt nehéz. Vizes volt még kicsit a haja, a Széchenyi Gyógyfürdőben volt. Friss, strandolós képek a telefonján. Megnézett pár képet, majd megnyitott egy alkalmazást.

Tovább

Milyen kérdéseket tegyél fel Magadnak, hogy el tudd dönteni, melyik munkavállalói csoportba tartozol?

2018. május 24. 06:38 - Kézai András

hackyourself-melyikcsoport3.png

Előző bejegyzésünkben olvashattál arról, hogy körülbelül milyen munkavállalói típusokat láttunk az eddigi munkánk során. Persze vannak átmenetek, meg vannak ezektől eltérőek, de törekedtünk arra, hogy a dolgozók nagy százalékát lefedjük.

Tovább

A munkavállalók 4 tipikus csoportja. Te melyikbe tartozol?

2018. május 13. 22:13 - Haffner Péter

hackyourself-a-munkavallalok-4-csoportja-928-500-jpg.jpg

Van, aki alig várja a nap végét és szinte minden reggel gyomorgörcsökkel megy munkába, és van, aki kihívásokat és lehetőségeket lát és élvezi azt, amit csinál. Lehet egyáltalán tipizálni a munkavállaló típusokat? Ha igen, akkor melyik csoportba vajon mennyien tartoznak? És Te vajon melyikbe tartozol?

Tovább

Titkos összetevő a mennyei paradicsomhoz

2018. április 25. 14:51 - Haffner Péter

hackyourself-mennyei-paradicsom-928-500-jpg.jpg

Boldog életet szeretnél. Egészséget, szép családot, normális munkahelyet olyan fizetéssel, hogy még utazni és félre tenni is tudj. Egyszóval eredményeket, amelyek pozitívak a számodra.

Eredményeket. Mondjuk, mint egy szép és nagyon ízletes paradicsom. De nem olyan sárga, szupermarketes verziót, hanem olyan igazit, házit, nagyon finomat. Tudod azt a fantasztikusan finomat.

Tovább

4 tanács, hogy megtaláld az "igazi" munkádat

2018. március 27. 21:17 - Kézai András

9-ways-to-make-significant-job-search-progress.jpgA munkakeresés az élet velejárója, én nem nagyon ismerek olyan munkavállalót, aki időről időre ne böngészne az álllásportálokon, annak ellenére, hogy viszonylag jól is érzi magát az aktuális munkahelyén. Szerintem ma már egyre ritkább, hogy valaki 20-30 évet töltsön egy cégnél. Hogy ez jó-e vagy rossz, nehéz megmondani, majd pár évtized múlva kiderül.

Azonban így vagy úgy, de eljön az idő, amikor saját elhatározás útján vagy kényszerből, de új munkahelyet kell keresned. Sok hibát el lehet követni ilyenkor, ezért összeszedtem 4 olyan pontot, ami Nekem segített megfelelő irányba terelni a karrierem és olyan helyre jutottam általuk, ahol tényleg jól érzem magam és azt csinálom, amit szeretek.

Tovább

3 idézet azoktól, akik aztán 1 éven belül felmondtak

2018. március 07. 16:00 - Haffner Péter

fiatalon_kiegve_jpg_1228_600.jpg

Utólag, és persze más helyett mindig nagyon könnyű okosnak lenni. Azt viszont néha észre sem vesszük, amikor nekünk kellene munkahelyet váltani. Összeszorított fogakkal, vagy éppen az unalomtól bódultan igyekszünk túlélni a napot.

Ez a 3 idézet segít Neked felismerni, hogy nem jó helyen dolgozol. Anna, Zsófi és Bence példája felhívhatja a figyelmed, hogy nem hiába gondolkodsz Te is a váltáson.

Tovább

7 dolog, amivel biztosan kitűnhetsz a kollégák közül

2018. február 21. 15:12 - Haffner Péter

hackyourself-hogyan-tudsz-kitunni-928-500-jpg_1.jpg

Munkabírás, precizitás. Fontos dolgok a munkahelyen. De nehéz velük kitűnni, mert valljuk meg jogosan, elég alapvető dolgok. De akkor mivel tudsz kitűnni? Mivel tudod megmutatni, hogy komolyabb pozícióban, komolyabb felelősség mellet is lehet Rád számítani?

Tovább