A legnagyobb ellenséged sokszor Te magad vagy! Az önbizalomról és annak hiányáról.

2017. augusztus 07. 14:40 - Kézai András

hackyourself-ketseg-5.jpg

Az önbizalom elengedhetetlen, hogy helytállj a munkahelyeden, a párkapcsolatodban, a vállalkozásodban, a céljaid elérésében. Tudd meg hogyan adod fel már az indulás előtt, ha ez nincs rendben? Ha változni akarsz, ezzel kell kezdened!

Nagyon gyakran az önbizalom hiánya gátol minket abban, hogy előrébb léphessünk. Ilyenkor minden döntésünket átjárja a kétely és félelem. Vajon jól csinálom? Elég erős vagyok hozzá? Lesz-e haszna egyáltalán? Mit fognak szólni mások? … Ismerős?

Ilyenkor elkezdjük magunkat szabotálni és kifogásokat keresünk, hogy miért nem sikerülhet és miért jobb, ha el se indulunk.

Az önbizalom segít minket átlendíteni azokon az akadályokon, ahol mások rögtön feladják vagy megalkusznak. Segít minket abban, hogy meghozzuk azt a döntést, ami megváltoztat mindent magunk körül.

Azonban fontos, hogy az „igazi” magabiztosság mindig belülről fakad, nem tárgyak birtoklásából, mások véleményéből. Ki kell zárni azokat a hatásokat, amikről azt hisszük meghatároznak minket. Ismerd fel, hogy nem az határozza meg milyen vagy, hogy mennyi pénzed van, vagy más mit gondol rólad! Hanem Te határozod meg, Te hozod létre a fejedben.

Tévedés, ha azt hiszed, hogy egy felhizlalt bankszámla megvéd bármitől, vagy a munkahelyi pozíciód erőssé tesz. Nem tesz. Hajlamosak vagyunk ezt hinni, mert a sikeres emberek nagy részének helyén van az önbecsülése és a magabiztossága. Azonban látnod kell, hogy a magabiztosság miatt tartanak ott ahol és nem fordítva!

A sok milliós bankszámla, a munkahelyi pozíció, a családi háttér mind mind csak ideiglenes.

Bármikor eltűnhetnek és el is szoktak tűnni. Az egyetlen állandó az életedben Te magad vagy. Ugyanez vonatkozik arra, hogy mások mit gondolnak rólad. Ezt mind Te határozod meg. Önbizalommal, ki tudod szűrni a valós kritikát az általános irigységbe bújtatott becsmérléstől.

Abban a pillanatban, ahogy rájössz, hogy te helyezed el magadat a világban, minden megváltozik. Már nem másoknak akarsz megfelelni és attól érzed magad valakinek, mert pozíciókat, vagy tárgyakat hajszolsz. Hanem van egy reális kép benned az erősségeidről, ami belülről fakad. És ekkor érkezik meg az önbizalom is!

Fejleszd magad! Higgy magadban, hogy elég vagy! Elég vagy ahhoz, hogy jó legyél a karrieredben, párkapcsolatban, szülőként, tanulóként. A lehetőség Benned Van!

komment
süti beállítások módosítása