Példakép lettél. 18 évesen.

2018. augusztus 08. 13:44 - Haffner Péter

hackyourself-devai-boglarka-928-600-jpg.jpg

Példakép lettél Dévai Boglárka. 18 évesen. És nem csak az EB arany miatt. Hanem mert tanítottál. Sokaknak sok mindent. És erőt adtál. Erőt és útmutatást másoknak.

Először a tények. 20 év után nyertél Magyarország számára EB aranyat tornában, az ugrás szerenkénti döntőjében. Nyolcan voltatok a döntőben. Elsőként szólítottak. A bemutatás után rögtön oda kellett állnod, ráadásul a mezőny legnehezebb ugrásával. Azzal az ugrással, amit Európában nem is ugrik más. Azzal az ugrással, ami a legmagasabb nehézségi kiinduló pontszámmal bír.

Nem úgy sikerült az érkezés, ahogy szeretted volna. De újból oda kellett állni azonnal. És Te megcsináltad. Az érkezés viszont itt sem sikerült és Te úgy jöttél le pódiumról, hogy még érem sem lesz. Aztán jött az idegtépő izgulás a további hét versenyzővel. És végül EB győztes lettél. És nem azért mert a többiek hibáztak. Hanem mert sokat dolgoztál érte. Mert a legnehezebb utat választottad, a legnehezebb ugrással. Győztél. És példakép lettél, ami talán a legfényesebb éremnél is fontosabb.

Példakép lettél, mert megmutattad, hogy a göröngyösebb út a kifizetődőbb. Hogy fel lehet és fel is kell vállalni a nehezebb irányt. Egyszerűbb és biztonságosabb lenne a könnyebb ugrást, utat választani. Szinte mindenki ezt csinálná. De ma pont azért győztél, mert nem alkudtál meg. Mert bátor voltál. Mert hittél magadban, a döntésedben, a képességeidben.

Példakép lettél, mert megmutattad, hogy bár a nehezebb útnál jön a hiba is, de az élet visszaadja a győzelmet és a sikert annak, aki fel meri vállalni a kockázatot, a kihívást. Megtanítottad az embereknek, hogy hiába a hiba és az elkeseredés, ha a munka, a kitartás, a szorgalom ott van a háttérben, akkor a már vesztettnek gondolt helyzetből is lehet győzni.

Példakép lettél, mert ezt az óriási sikert úgy érted el, egy olyan évben, amikor érettségiztél, nyelvvizsgáztál, felvételt nyertél az egyetemre. Úgy, hogy naponta kétszer edzel, versenyekre jársz. Megmutattad, hogyha van cél, van motiváció, akkor munkával az álmok tényleg valóra válthatóak.

Példakép lettél. Ma sok kis tornász döntötte el, hogy elindul a maga útján. De többet mondok. Példakép lettél, mert sok embernek tanítottál értékes dolgokat. Hogy merjék bevállalni a kihívást, a nehezebb utat, mert az fogja meghozni a sikert. Erőt is hitet adtál ma sokaknak. Hogy lehet így is. Hogy a siker nem csak kapcsolatokkal érhető el, hanem bátor döntésekkel és piszkosul sok munkával.

Azt mondtad a mai verseny után, hogy van még hova fejlődnöd, de úgy érzed, oda tudsz érni a világ elitjébe. Szerintem pedig, ha továbbra is mered vállalni a nehezebb utat, és ha legalább ennyit dolgozol a sikerért, akkor ez nem is lehet kérdés. Megcsinálod. Tudom. Benned van.

- Haffner Péter

komment
süti beállítások módosítása