2 hajszolt dolog, ami mégsem tesz boldoggá

2018. szeptember 18. 14:55 - Haffner Péter

hackyourself-2-hajszolt-dolog-ami-nem-tesz-boldogga-jpg-928-600.jpg

Szépség és pénz. Két olyan veszélyes „méreg”, amitől talán tudat alatt is boldogságot remélünk, aztán érkezik a csalódás. De miért várjuk egyáltalán ezektől a dolgoktól a boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet? És mi az oka annak, hogy hajszolva a két dolgot sokszor mégsem leszünk boldogabbak?

Tovább

"Nem ott tartok, ahol kellene "   

2018. szeptember 04. 06:29 - Kézai András

hackyourself-nemottv.jpgDrámaian nő azoknak a munkavállalóknak száma, akik pár év dolgos év után szembesülnek a „már rég előrébb kéne tartanom” érzéssel. Érdekes, hogy egyre több nőre is kezd jellemző lenni (lehet, hogy ez csak nekem fura). A mai világban, ahol a tévé, social media azt mutatja, hogy mindenhol fiatal gazdag és sikeres emberek vannak, mindenki happy és zseni is egyben, eljön az a pont, amikor akaratlanul is szembesíti magát velük az ember. Sőt, a mai kor önfejlesztése is arról szól, hogyan legyél sikeres nagyon hamar. Ezt persze elég megkérdőjelezhető eredménnyel teszik.

Tovább

9 tipp, ami segít legyőzni a munkahelyi fásultságot

2018. augusztus 30. 14:03 - Haffner Péter

hackyourself-igy-gyozd-le-a-fasultsagot-928-500-jpg.jpg

Motiváció hiány, munkahelyi fásultság, kiégés mindenkinél előfordul a karrierje során. Sokan csak kivárnak ilyenkor, viszont ez nem segít. A problémák nem oldódnak meg maguktól. Neked kell lépned, ha változtatni szeretnél! Most jöjjön 9 olyan gyakorlati tipp, ami segíthet rajtad!

Tovább

Miért égsz ki a munkahelyeden pár év után szinte biztosan?

2018. augusztus 26. 17:52 - Haffner Péter

hackyourself-munkahelyi-kieges-928-500-jpg.jpg

Először minden izgalmasnak tűnik. Egy új helyen tele vagy kihívásokkal, célokkal. Aztán telnek-múlnak az évek és még a legjobb munkahelyen is jelentkeznek a fásultság jelei. De miért? Mi válthatja ezt ki belőled?

Tovább

Így indulj az új karrier felé

2018. augusztus 16. 10:25 - Kézai András

hyiranyok.jpg

Amikor a legutáltabb napod a hétfő, mert munkába kell menned és a kedvenced a péntek mert végre vége a munkahétnek, amikor gyomorgörccsel ülsz a buszon az iroda felé vagy már előre unod az elkövetkező 8 órát, akkor érdemes elgondolkoznod azon, hogy vajon nem érkezett-e el a váltás ideje. Hidd el munkahelyet és karriert nem is olyan nehéz váltani, mint azt gondolnád.

Tovább

Hogyan gondolkodj - Tanult optimizmus

2018. július 12. 23:07 - Kézai András

21-7.jpgA pszichológiát gyakran éri az a vád, hogy csak a betegségekkel, traumákkal foglalkozik. Általában akkor keresünk fel egy terapeutát, ha valami problémánk van, illetve a tudományos könyvek is inkább foglalkoznak a beteg elme leírásával, mintsem az egészséges működés bemutatásával.

Tovább

A sérült Y generáció. De miért is?

2018. július 08. 17:07 - Haffner Péter

hackyourself-a-serult-y-generacio-928-600-jpg.jpg

Y generáció. Állandó útkeresésben vagyunk, és úgy érezzük, hogy soha nem érkezünk meg sehova. A pénzt, a boldogságot és a szórakozást hajszoljuk. Nem házasodunk, vagy ha igen, akkor elválunk. Szóval sérültek vagyunk. Ezt halljuk most már szinte naponta.

Tovább

Hogyan nem gondolkodunk – kognitív torzítások

2018. június 25. 09:02 - Kézai András

hackyourself-torzitasok.png

Az agynak iszonyatosan sok információt kell feldolgozni másodpercről másodpercre (még azoknak is, akik a kanapén ülve töltik az életüket), ezért az agy egyszerűsít, egyszerűsít és egyszerűsít ahol tud. Ez a szuperszámítógép a meglévő sémáink alapján próbálja a leggyorsabb válaszokat kidobálni. Miért? Mert évezredekig nem volt idő filozofálgatni a sztyeppén, ahol minden, ami mozgott próbált megenni. Az „ősember” szoftver még mindig fut bennünk, azonban lássuk be, már nem hoz annyi hasznot, mint anno.

Tovább