9 tipp, ami segít legyőzni a munkahelyi fásultságot

2018. augusztus 30. 14:03 - Haffner Péter

hackyourself-igy-gyozd-le-a-fasultsagot-928-500-jpg.jpg

Motiváció hiány, munkahelyi fásultság, kiégés mindenkinél előfordul a karrierje során. Sokan csak kivárnak ilyenkor, viszont ez nem segít. A problémák nem oldódnak meg maguktól. Neked kell lépned, ha változtatni szeretnél! Most jöjjön 9 olyan gyakorlati tipp, ami segíthet rajtad!

1. Keress magadnak új feladatot. Jelentkezz a főnöködnél egy új kihívásért, ne várj arra, hogy ő találjon meg vele!

2. Vegyél elő egy régóta meglévő problémát a cégnél! Járd körbe, keress megoldást! Tegyél javaslatot, hogy min lehetne változtatni!

3. Gondold át a céges stratégiát és nézd meg, hogy milyen olyan új irányt tudnál találni, ami motiváló lenne a számodra!

4. Jelölj ki magadnak közelebbi, teljesítmény kívánó, de azért elérhető célokat! Ezek hamarabb fognak sikerélményt okozni. A túl nagy tervek sokszor csak álmok maradnak.

5. Beszélj olyan Kollégákkal, akik motiváltak a cégnél! Milyen célokat látnak? Merre tartanak? Ők hogyan csinálják? Kérj tanácsokat is a Kollégáktól! Ők mit csinálnának a helyedben? Szerintük milyen irányban kellene Neked menni a cégen belül?

6. Beszélgess sokat bárotokkal, ismerősökkel munkahelyi témákról is! Lehet, hogy kapsz egy jó ötletet, de az is lehet, hogy megtetszik egy új terület.

7. Olvass sokat a saját szakterületedről, de egy kicsit mégis más témákban, mint amivel közvetlenül foglalkozol! Ez új ötleteket hozhat.

8. Hobbiként kezdj bele teljesen más dolgokba, mint amivel foglalkozol! Bármi jó lehet, ami egy kicsit is érdekel. Kézműves dolgok, főzés, fotózás. Lehet, hogy csak feltölt, de lehet, hogy egy új „szakma” jön szembe.

9. Keress munkát, nézz körül a piacon! Ez még nem a világvége, nem kell egyből váltani. De lehet, hogy változnak a dolgok, ha látod, máshol mi van. Ha pedig nincs más megoldás, válts bátran!

Sok lehetőséged van kilábalni a fásult időszakból, de ehhez Rád van szükség! Ne mástól várd a csodát, hanem cselekedj! Túl értékes az időd és az egészséged ahhoz, hogy alul motiváltan, szenvedve vergődj a mindennapokban. Próbáld ki a 9 pont valamelyikét, segíteni fog!

Ha mélyebben érdekel a téma, akkor gyere el az előadásunkra: https://www.facebook.com/events/658418071183734/

 

komment
süti beállítások módosítása