Fizetésemelés. Jár nekem! Jár nekem?

2017. augusztus 17. 21:45 - Hack Yourself

Gyakorlati tanácsok az átgondoláshoz

hackyourself-fizetesemeles-1.jpg

Magasabb fizetést szeretnél? Érdemes átgondolnod, milyen szempontok befolyásolják a havi keresetedet. Munkavállalóként és vezetőként sokszor tárgyaltunk fizetésről, ezért most összeszedtük Neked a legfontosabb szempontokat!

Mit gondolj át, ha fizetésemelést szeretnél!

 

Milyen régóta dolgozol? Mennyit tettél eddig bele?

Nem mindegy, hogy mennyi ideje dolgozol egyáltalán. Az sem, hogy mióta dolgozol az adott szakterületen, és persze mikortól vagy egy adott cégnél egy konkrét pozícióban. Minél több idő telt el, annál inkább lehet magasabb a fizetési igényed. Ne feledd, először a befektetés, aztán a szüretelés!

Mi a realitás a Te pozíciódban?

Vannak olyan pozíciók, szakmák, ahol szerényebb az anyagi megbecsültség. Itt inkább a hivatástudat az elsődleges. De vannak olyan felkapott szakmák, ahol átlag felett lehet keresni. Mindig tisztában kell lenned vele, hogy a területeden mennyi az átlagos fizetés. Segít, ha a kapcsolataid révén információt gyűjtesz, vagy felkeresel nyilvános adatbázisokat (fizetések.hu).

Mennyire vagy nélkülözhetetlen, mennyire egyedi a tudásod?

Sokat számít, hogy a szaktudásod, tapasztalatod mennyire különleges egy cég számára. Mennyire akarnak Téged, mert csak Te értesz egy adott dologhoz. Ez jelentősen javítja a fizetésemelésnél a tárgyalási potenciált.

Hogy néz ki a teljes csomagod?

A megbecsültséged, a javadalmazásod sohasem csak a fizetésedet jelenti. A teljes csomag része, hogy milyen irodában dolgozol, támogatják-e az utazásodat, adnak-e Neked autót, vagy mobilt saját használatra. Vagy támogatnak-e képzésekkel, vannak-e csapatépítések, és még sorolhatnám. Mindig a teljes csomagban gondolkodj! Viszont az is igaz, ha a csomag nagy része rendkívül vonzó, de mégis jelentősen az átlag alatt keresel, akkor lépni kell!

Mennyire szereted a munkád? Van perspektíva előtted?

Csak olyan helyen érdemes igazán dolgozni, ahol élvezed a napi feladatokat. Ahol kihívások várnak és fejlődni is tudsz. Ha ilyen helyet találsz, alacsonyabb fizetésért is érdemes belevágni. Persze nem árt, ha egy ígéretes perspektíva is van előtted. Azonban vigyázz! Sok munkaadó visszaél a lelkes és a munkájukat tényleg szerető munkatársakkal. Akkor sem biztosít fizetésemelést, ha egyébként lenne rá lehetősége!

Gondold át a fenti tényezőket és máris látni fogod, mennyire reális az esetedben a fizetésemelés! Ha a jelenlegi csomagod elmarad az elvárható szinttől, akkor lépj! 

 

komment
Címkék: siker karrier
süti beállítások módosítása