Vannak karrier álmaim, de elakadtam! Mihez kezdjek?

2017. október 23. 21:19 - Hack Yourself

 hackyourself-vannak-karrier-almaim-de-elakadtam-1228-600.jpg

Vannak karrier álmaid, de a kivitelezés még nem jött össze? Ez gyakran kétségbeesést és frusztrációt szül. Nekem miért nem sikerül? Mit rontok el? Menjek, vagy maradjak a jelenlegi helyen? Összeszedtük Neked, hogy mit tudsz ilyenkor tenni.

Gyakorlati kapaszkodók - ezeket gondold végig!

Biztos erre vágysz?

Meg kell győződnöd arról, hogy az álmaid tényleg a Te álmaid! Biztos Te szeretnéd ezt a szakmát, ezt az állást? Tényleg ügyvéd szeretnél lenni? Nem családi, vagy párkapcsolati nyomásnak akarsz megfelelni? Hogy ezt biztosan el tudd dönteni, ki kell mondanod a legőszintébben a vágyaidat! Ne másnak mesélj most róla, ne add el magad! Hanem a tükör előtt nézz bele a saját szemedbe és mond ki mit szeretnél! Ez nem is olyan egyszerű.

Élsz halsz ezért a szakmáért?

Nézd meg, hogyha eléred az álmodat, akkor jól érzed-e magad abban a szakmában, vállalkozásban! Itt ne arra gondolj, hogy jól menő ügyvédként sok pénzem lesz és így sok mindent megtehetek. Hanem gondolj arra, hogy élvezed-e az ügyvédség minden elemét. A mindennapok munkavégzését. Abban a szakmában leszünk sikeresek és boldogok, amiben lubickolunk. Azért fontos, hogy szeresd amit csinálsz, mert csak így juthatsz előre folyamatosan és csak így maradhatsz majd hosszú távon az adott területen.

Van értelme?

Át kell gondolnod, hogy amivel foglalkozni szeretnél, az megoldást ad-e valamilyen problémára. Mindegy, hogy alkalmazottként, vagy egy vállalkozásban gondolkodsz, de mérlegelned kell, hogy amivel foglalkozol az értékes-e valaki számára. Az is fontos, hogy ne csak a jelenben gondolkodj! Gondold át, hogy 5-10 év múlva mi várható az adott területen! Például az önvezető autók megjelenésével nem biztos, hogy taxisofőrök hadára lesz szükség.

Mit tettél érte?

Nézd meg, hogy mit tettél eddig a karrier álmod elérése érdekében! Írd fel egy lapra, hogy eddig ezeket tettem a céljaim elérésért. Aztán azonnal folytasd és írd le, hogy mit fogsz megtenni és mikor! Vedd észre, amikor csak kifogásokat találsz és magyarázkodsz! Ne felejtsd el, hogyha nem cselekszel, nem is fogod elérni a célodat!

Ha ezeket a dolgokat átgondolod, érezni fogod, hogy tényleg jó karrier célok vannak-e előtted! Szánj időt erre, nagyon megéri! Nehogy évek múlva ismerd csak fel, hogy eddig tévúton jártál! A lehetőség Benned van!

Ha tetszett az írásunk, akkor oszd meg másokkal is és kövesd a Facebook oldalunkat hasonló motiváló tartalmakért!
komment
süti beállítások módosítása