"Nem ott tartok, ahol kellene "   

2018. szeptember 04. 06:29 - Kézai András

hackyourself-nemottv.jpgDrámaian nő azoknak a munkavállalóknak száma, akik pár év dolgos év után szembesülnek a „már rég előrébb kéne tartanom” érzéssel. Érdekes, hogy egyre több nőre is kezd jellemző lenni (lehet, hogy ez csak nekem fura). A mai világban, ahol a tévé, social media azt mutatja, hogy mindenhol fiatal gazdag és sikeres emberek vannak, mindenki happy és zseni is egyben, eljön az a pont, amikor akaratlanul is szembesíti magát velük az ember. Sőt, a mai kor önfejlesztése is arról szól, hogyan legyél sikeres nagyon hamar. Ezt persze elég megkérdőjelezhető eredménnyel teszik.

1, És ez az egyik legnagyobb átverés pont ez, amit avatatlan guruk csinálnak, hogy elhitetik a hirtelen siker mindenkinek megy. Az a gond, hogy ez egy nagy szélhámosság, amivel szépen könyvek ezreit adnak el. Cserébe ott marad benned a kétely, hogy lehetnél jobb, okosabb, gazdagabb. Azonban látni kell, hogy ez valóban csak mese.

2,A médiában rosszabb a helyzet, hiszen ott a szűrő tényleg arra van beállítva, hogy csak a szépet mutassa meg az embernek. Sőt, ez nem csak ott igaz már, hanem a hétköznapok kapcsolati szintjére is.  Mindenki megmutatja, hogy ő bizony nagy kocsival jár, jó helyen dolgozik és Balin nyaral. De ha mögé néz az ember, akkor láthatja, a hitelre vett kocsit, a gyűlölt munkahelyet és az érzelemmentes párkapcsolatokat.

Az a gond, hogy nem úgy vagyunk kódolva, hogy rögtön betekintsünk a színfalak mögé. Engedünk a máz csábításának és jönnek a gondolatok, hogy nem ott tartok, ahol kellene.

3,Sajnos az önbizalomhiány is gyakran oka, a kétkedő érzés megjelenésének. Én gyakran szoktam a korunk egyik népbetegségének is kikiáltani, hisz kisebb nagyobb mértékben mindenki szenved tőle, köszönhető ez a szülői, iskolai megszégyenítéseknek, gyerekkori traumáknak stb…

És ez az a pont, ahol a legtöbbet is teheti az ember. Megerősíti önmagát!

A folyamatosan eléd terített csillogó, de hamis valóság és a belső bizonytalanság a legfőbb okai a nekem miért nem sikerült, miért nem tartok ott érzésnek. Az egyik legjobb módszer ellene, ha felismerjük a külső és a belső valóságot. Életek tudnak elmúlni az önmarcangolás világában. Nem éri meg. Te több vagy ennél.

Ha mélyebben érdekel a téma, akkor gyere el az előadásunkra: https://www.facebook.com/events/658418071183734/

komment
süti beállítások módosítása