Sokat dolgozol? Legalább megéri? Öreg én tanácsa kezdő fejemnek

2017. augusztus 02. 20:04 - Kézai András

sokat-dolgozol-jpg-1228600.jpg

A hétköznapjaid ébren töltött idejének 60-70%-a a munkádhoz kapcsolódik! Ehhez még hozzájön a vásárlás, a házimunka, egyéb feladatok…  Jó esetben is csak napi 1-2 óra marad arra, hogy azzal foglalkozz, amit szeretsz: hobbi, barátok, mozgás. A hétvégékkel együtt jobb a helyzet. Azonban az időd nagy része akkor is arra megy el, hogy kipihend a munka fáradalmait.

Mindennapjaid egyik legmeghatározóbb tényezője a munka. Végiggondoltad már ezt?

Ha nem vagy lelkes, nem élvezed a munkádat, nem a céljaid irányába haladsz, akkor eladod az idődet. Valóban megéri? Legalább megfizetik? Vannak helyzetek, amikor olyan helyen kell dolgoznod, amit nem szeretsz, vagy eltűrsz. Ezzel nincs gond. Mindenkinek van ilyen időszaka. Azonban ezt ne keverd össze azzal, amikor feladod a vágyaid, a céljaid a kényelmesebb körülményekért.

Bármikor, bármilyen körülmények között tudsz változtatni!

A mai világban minden elérhető és minden megtanulható. Szinte bármikor válthatsz szakmát, kereshetsz új munkahelyet, kipróbálhatod mire vagy képes valójában. Tele a környezetünk lehetőséggel és rengeteg pozitív példával. Nekem mindig az segít, ha az öreg önmagamra gondolok! Ő vajon mit mondana? Próbáljam meg, mert egy életem van, vagy maradjak csöndben és tűrjek?... Tudom mit mondana.

Egy életed van! Kötelességed mindent megtenni azért, hogy boldog és sikeres légy! Mert mindig van feljebb, és a legfontosabb, soha ne add fel.

komment
süti beállítások módosítása