Elég a kinézet, vagy valami több kell a sikerhez?

2017. augusztus 03. 18:15 - Haffner Péter

A karrierépítés összetevői a szépség faktoron túl

hackyourself-sikeses-personal-brand-1228-600.jpg

Ő azért jut előre, mert jól néz ki. Naponta halljuk ezt a mondatot a munkahelyeken. De vajon tényleg elég a vonzó megjelenés a sikerhez? Összeszedtük Nektek, hogy szerintünk min múlik karrierépítés sikeressége. Mi kell ahhoz, hogy garantáltan előre lépj a munkádban!

1. Hit, szenvedély, kisugárzás

Mindennek az alapja a magabiztosság. De csak akkor fogsz magabiztosan viselkedni, ha szereted, amivel foglalkozol. Ha élvezed a munkád, vannak céljaid. Ha erős a hited abban, hogy jó dolgokat fogsz elérni és értékes, amit csinálsz. Nem azért csinálod, mert nincs jobb! Ha ezt még meg tudod fűszerezni egy kis szenvedélyességgel és lendülettel, akkor igazán megnyerő lesz a kisugárzásod és biztosan sikerre vagy ítélve!

2. Szakmai tudás

Biztosan találkoztál már olyan emberrel, aki jól kommunikál, határozott, stílusos a megjelenése, de amikor érdemi, szakmai kérdésekről van szó, akkor kipukkad. Ez komoly probléma. Róla azt fogják gondolni, hogy csak a külsőségekkel igyekszik magát eladni, de nem lehet igazán komolyan venni. Ha nincs meg a megfelelő szakmai tudásod, pár kérdés után leírnak téged!

3. Hitelesség, profizmus

Pillanatok alatt oda a személyes erőd, ha nem tűnsz hitelesnek mások szemében és nem profi módon végzed a munkád. Ne ígérgess átgondolatlanul, de amit ígérsz, azt következetesen tartsd be! Figyelj a határidőkre és a magas színvonalú munkavégzésre! Ne csak csinálgasd a dolgokat, hanem mindig a legtöbbet hozd ki magadból!

hackyourself-sikeses-personal-brand-928-400.jpg

4. Együttműködést árasztó kommunikáció

A kiváló szóbeli és írott kommunikáció ma elengedhetetlen az érvényesüléshez! De ez nem azt jelenti, hogy aki nagyszájú az biztosan előre lép, aki pedig csendesebb, az nem lehet ütőképes. Légy nyitott, igyekezz meghallgatni és megérteni másokat! Tudd, hogy mit és miért mondasz! Tudatosan figyelj a célod elérésére! De ne akard legyőzni a másikat! Akkor jó a kommunikáció, ha együttműködést áraszt magából.

5. Stílus, megjelenés

A kinézet önmagában nem mérvadó, de a stílus és a megjelenés összességében igenis fontos. Két végletet szoktak hangoztatni az emberek. Az egyik, hogy megnyerő stílussal és megjelenéssel mindent és mindenkit el lehet adni. A másik pedig az, hogy a stílus nem is számít, ezek csak felületes dolgok. Az igazság természetesen középen van. Ha ütős a stílusod és a megjelenésed, magabiztosabb leszel, könnyebben érvényesítheted az érdekeidet. De nagyon fontos, hogy a stílus tényleg a tiéd legyen, jól érezd magad a bőrödben!

A fenti dolgok együttesen szükségesek az előre lépéshez. Persze te is valamelyik pontban erősebb, vagy éppen gyengébb leszel, ahogy mindenki más. De minden nappal lépj egyet előre és erősítsd azt a pontot a fentiek közül, amelyben gyengébbnek érzed magad! Hidd el, ez az egyik legjobb befektetés a jövőbe!

Ha tetszett az írásunk, akkor hasonló tartalmakért kövesd a blogot és HackYourself Facebook oldalát!

komment
Címkék: siker karrier
süti beállítások módosítása