Milyen eszközökkel tudod magad fejleszteni a nyári melegben?

2017. augusztus 10. 18:35 - Kézai András

top-5-tips-for-self-improvement_1.jpg

Az önfejlesztés egy olyan folyamat, amit csak Te tudsz magadon végezni. Hiszen egyedül Te tudod mit akarsz elérni az életedben, mik a céljaid, az álmaid. Ezért egyedül csak Te vagy képes változást elérni. Azonban ez egy összetett folyamat, ami folyamatos tanulásból, felismerésekből és a határaid feszegetéséből áll.

Amikor elakadsz nagyon inspiráló és motiváló, ha van egy könyv, videó vagy egy coach, amihez vagy akihez fordulhatsz. Összegyűjtöttem Neked milyen típusú csatornákat használhatsz, amik nagy segítségedre lesznek:

Blogok

Van már jónéhány minőségi magyar és rengeteg külföldi blog. Ezek folyamatosan frissülve, bejegyzéseikben ösztönöznek arra, hogy ne állj meg. Ha megtalálod azt a személyt, akivel azonosulni tudsz, akkor mindenképp kövesd.

Videótartalmak, podcastok

Magyar nyelven kevés önfejlesztő csatorna létezik. Azonban, ha az angol nyelv számodra nem akadály, akkor rengeteg anyag elérhető ingyen (már csak ezért is megéri megtanulni angolul). Használd őket.

Könyvek

A tudás legnagyobb forrásai. Megszámlálhatatlanul sok önfejlesztő könyv elérhető már magyar nyelven is. Ezek az adott szakértők tudásának az esszenciája. Azonban sok a középszerű és használhatatlan alkotás. Fontos, hogy hiteles írót keress.

Tréningek

Itthon is már elérhető az a minőség, mint ami külföldön. Egyre több a hiteles előadó, akik nem egy könyv elolvasása után váltak a téma szakértőjévé. Fontos, hogy olyan valakit keress, akivel azonosulni tudsz, ne azt, aki éppen fel van kapva.

Coaching, tanácsadás

Ez a leghatékonyabb. A coach vagy a tanácsadó csak Veled és a Te problémáddal, céljaiddal foglalkozik. Itt nem lehet mellébeszélni és kifogásokat keresni. Tőlük kapsz egy valós, objektív képet magadról.

Fontos, hogy ha nincs meg az elszántságod a változásra, akkor nem fog segíteni semmi. Csak újabb eszközöket fogsz találni a kifogásaidhoz. Mindig jusson eszedbe, hogy nincs vesztenivalód, ha magad fejlesztésével foglalkozol az csak előrébb vihet. Ebben a témában nincs visszafejlődés. Nem mindegy milyen minőségben éled le az egyetlen életed.

Kezd el ma az önfejlesztést, a teljesebb holnapodért! Csak akarat kérdése!

komment
süti beállítások módosítása