8 pont, ami segít felismerni a túlzott megfelelést az életedben

2017. szeptember 21. 13:15 - Kézai András

fraud-practice-what-you-preach.jpgA megfeleléssel az a gond, hogy mélyen, ösztön szinten van jelen bennünk, ezért nagyon nehéz észrevenni, amikor túlzottan befolyásolja a hétköznapokat. Sokszor csak a belső szorongás árulja el azt, hogy valami nincs rendben. Ha pedig túl nagy hatást gyakorol az életedre a megfelelés, akkor Te, mint egyéniség, elkezdesz halványulni és az életminőséged jelentősen csökken.

Összeszedtünk 8 olyan pontot egy-egy példával, ami arra utal, hogy túlzottan megfelelsz másnak vagy másoknak és nem hagyod, hogy a belső igényeidet kielégítsd.

1, Attól leszel boldog és érzed magad teljesnek, ha mások elfogadnak és szeretnek.

Alig várod, hogy végre rád írjanak vagy felhívjanak. Nem csinálsz semmit egyedül, mindig kell melléd egy partner.

2, Munkádat, eredményeidet mások visszajelzése alapján ítéled meg.

Beleadtál apait anyait az új ötletedbe, de az ismerőseidnek nem tetszik. Ezért abba hagyod a kidolgozást és feladod a projektet.

3, Bizonytalan vagy a belső szükségleteidet illetően.

Amikor megkérdezik mit is szeretnél az életben, akkor sablon válaszokat adsz. Nem tudsz semmi egyedit mondani, ami valóban Te vagy.

4, Megteszel bármit, csak ne kelljen önmagadat adni.

Felveszed a mások által jónak tartott ruhákat, azt mondod, amit mások gondolnak. Nagyon izgulsz és félsz akkor, ha a saját véleményedről kérdeznek. Félsz megmutatni magad.

hackyourself-zartsziv.png

5, Pontosan tudod mit kell tenned, mégis elbizonytalanodsz.

Például a munkahelyen tudod, hogy nem jó, amit most csinálnak, mégis azt mondod magadban, a többiek jobban tudják. Ez gyakori a magánéletben is. Amit gondolok biztos nem jó, mert mindenki mást mond, „nekik van biztos igazuk”.

6, Inkább követő vagy, mint vezető.

Átengeded a felelősséget másnak, még akkor is, ha olyan dologról van szó, ami a Te életedet nagyban befolyásolja.

7, Elfogadod mások véleményét, mintsem elmond a sajátodat.

Beszélgetés közben nem értesz egyet, mégis magadban tartod a gondolatod, még akkor is, amikor ez már szinte kellemetlen számodra.

8, Gyakran félsz, illetve könnyen vagy megfélemlíthető.

Nagyon nehezen állsz ki magadért a munkahelyen, és inkább elvállalod mások munkáját, csak ne kelljen felvállalnod a konfliktust.

Minél több pontban ismersz magadra, annál nagyobb mértékben van jelen az életedben a megfelelés. Vedd észre, ha ezek szerint élsz, cselekszel. Nem baj, ha utólag jössz rá, hogy más akarata érvényesült az életedben, az már a fejlődés jele. Idővel és gyakorlással az adott pillanatban is át tudod majd venni a kontrollt és akkor végre eléred azt, hogy Te érvényesülj és Te kerülj az életed középpontjába.

komment
süti beállítások módosítása