Lépj végre előre! 5 ok, hogy eddig miért nem sikerült

2017. október 06. 09:55 - Haffner Péter

hackyourself-lepj-vegre-elore-928-600.jpg

Szeretnél végre előre lépni, de nem sikerül? Nézzük, mik lehetnek az okok, amelyek miatt nem sikerül elindulni az úton!

Túl sokat foglalkozol a múltaddal

Felemészt, hogy olyan dolgokkal foglalkozol, amelyeken már nem tudsz változtatni. Koncentrálj inkább a terveidre! Rengeteg lehetőség van körülötted, csak nézz körül!

Folyamatosan a jövő dolgain aggódsz

Pedig azt sem tudod, hogy a félelmeid beigazolódnak-e. És persze legtöbbször tényleg nem következnek be a dolgok, amiken naphosszat rágódsz. Ne félj, indulj el!

Nem cselekszel, mert igazából csak álmodozol

Nincsenek meg a tervek, a konkrét lépések. Határozd meg a céljaidat, de vigyázz! A túl nagy célokat, feladatokat oszd kisebb részekre, mert csak így lesz sikerélményed!

Hiányzik a kellő motivációd

Gondold át alaposan, hogy az előtted álló feladat segítségével mit érhetsz el, mivel leszel több, ha teljesíted! Tapasztalat, fejlődés, tudás, kapcsolat, pénz? Mindegy mibe kapaszkodsz, de elég erős kapaszkodó, motivációs bázis kell!

Túlzottan félsz, inkább a biztonságra játszol, ezért nem cselekszel

Elkerülöd a kommunikációt, a konfliktusokat. Túlságosan alkalmazkodsz a megszokott folyamatokhoz és mindenáron meg akarsz felelni másoknak. Azon gondolkodsz, hogy más szerint jó-e az irány. Légy bátor! Merj végre kommunikálni! Vállald fel a terveidet és merj változtatni, új dolgot csinálni!

Ha bármelyik pont téged is hátráltat, itt az idő a cselekvésre! Küzdd le, változtass és lépj végre előre! Most ne más, most Te! Most Te legyél a győztes oldalon!

 

komment
süti beállítások módosítása