Honnan tudod, hogy jó helyen dolgozol?

2017. augusztus 13. 17:51 - Haffner Péter

Segítség a menni vagy maradni dilemmához

honnan-tudod-hogy-jo-helyen-dolgozol.jpeg

Magas fizetés, kiváló munkakörülmények. De tényleg ezek jelentik a jó munkahelyet? Amikor éppen munkát keresel, vagy a távozáson gondolkodsz mindig jön a kérdés: de milyen az igazán megfelelő állás? Most kiderül honnan ismerhető fel egy kiváló munkahely. Lássuk!

Szereted az értékteremtő munkád

Nagy közhely, de tényleg szívesen mész dolgozni. Reggel nem azok járnak a fejedben, hogy kell-e ez Nekem, vagy hogy jó helyen vagyok-e egyáltalán! Hanem egy egészséges izgatottság mellett a napi kihívásokon és az előtted álló feladatokon pörög az agyad. És persze úgy érzed, hogy értékes a munkád valaki számára!

Minőségi célok

Látsz rövid, közép és hosszú távú célokat. És nem csak mesét habbal, hanem folyamatosan azt érzed, hogy egy jó úton haladsz. El fogod érni azt a víziót, amit a magadnak álmodtál! Ráadásul a saját céljaid harmóniában vannak a céges kitűzésekkel.

Megoldásra programozva

Olyan emberekkel dolgozhatsz, akik mindig előre tekintenek, és a megoldásokat keresik. Nem azt nézik, hogy mit miért nem lehet megcsinálni, hanem azt, hogy mit hogyan lehet megoldani!

Támogató és fejlődés orientált közeg

Lehetőségeket látsz magad körül és olyan embereket, akik segítenek kihozni belőled a legjobbat. A pozitív és a kritikus visszajelzések egyaránt jelen vannak körülötted, mert ezek nélkül fejlődni lehetetlen. Érzed, hogy előre tudsz lépni, hogy gyarapszik a tudásod és a tapasztalatod.

A lehetőségek és a képességeid összhangja

A rád váró feladatok kellően motiválóak a számodra, kihívást jelentenek. De emellett minden képességed és szakmai tapasztalatod is adott a feladatok sikeres teljesítéséhez. Nem érzed a lehetetlen küldetés szorító nyomását.

Egy ideig a jó fizetés, vagy a szép iroda elég. De ha a fenti pontok hiányoznak, hamar úgy fogod érezni, hogy a munkahelyed nem az önmegvalósításodat szolgálja. Merj váltani, illetve ne érd be egy középszerű munkahellyel, mert a fejlődés és az értékteremtő munka mindig fontosabb, mint a minőségi bútorok az irodában!

 

 

 

komment
Címkék: siker karrier
süti beállítások módosítása